- This event has passed.
Kaj se kuha v laboratoriju?
27. septembra,08:00 - 16:00
Spreminjanje pH lahko vpliva na različne kemijske procese, zato je natančno določanje pomembno za razumevanje lastnosti snovi. Rdeče zelje vsebuje velike količine snovi, ki jih imenujemo antociani. To so vodotopna barvila, ki spremenijo barvo v različnih pH okoljih, zato ga lahko uporabimo kot naravni pH indikator. Zelje je hkrati tudi dober vir antioksidantov, predvsem vitamina C. Antioksidanti delujejo tako, da nevtralizirajo proste radikale, s čimer preprečujejo poškodbe celic in tkiv. Preverili bomo antioksidativne lastnosti vitamina C in določili njegovo koncentracijo v različnih običajnih vzorcih živil.
Povezani dogodki
Pravno obvestilo
Na vseh dogodkih projekta oooZnanost! poteka snemanje in fotografiranje z namenom promocije in poročanja o dogodku. Če vstopite na lokacijo (spletnega) dogodka, boste lahko posneti in fotografirani. Z vstopom na to lokacijo, dajete dovoljenje organizatorjem in Evropski komisiji, da vas lahko snemajo, fotografirajo, zvočno snemajo in uporabijo vaše posnetke po lastni presoji. Obiskovalci zato ne boste uveljavljali nobene odgovornosti proti organizatorjem in Evropski komisiji v zvezi z zgoraj navedenim. V kolikor se z zgoraj navedenim ne strinjate, vljudno prosimo, da s tem seznanite organizatorje na: ern@um.si. E-sporočilu obvezno priložite visokokakovostni sken fotografije z osebnega dokumenta, da vas lahko organizator izloči iz vseh posnetkov in fotografij skupaj z navedbo, na kateri lokaciji in katerega dne bi lahko bili posneti s strani organizatorjev. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov Univerze v Mariboru je izr. prof. dr. Miha Dvojmoč (dpo@um.si).