Večerni program

LOKACIJA: Vetrinjski dvor
TERMIN: 20:00 – 23:00
IZVAJALEC: PhD Big Bang Band, Strici iz ozadja, Vroči Cilindri

V večernem programu Evropske noči raziskovalcev gostimo glasbene skupine raziskovalcev in študentov Univerze v Mariboru. Nastopili bodo:

PHD BIG BANG BAND
PhD Big Bang Band so združili glasbene moči leta 2006, ko so prvič uradno nastopili na prireditvi Noč raziskovalcev, katere se vsako leto tudi redno udeležujejo. V skupini so zbrani sodelavci, zaposleni na Univerzi v Mariboru in prijatelji, ki so v svojem dosedanjem delovanju sklenili, da bodo tudi z glasbenim udejstvovanjem popestrili nekatere kulturne in znanstvene dogodke, predvsem v okviru Univerze v Mariboru.

Člani:
Anja Kerec – vokal,
Said Bešlagić – kitara,
Doc. dr. Milan Ambrožič – kitara,
Marko Kralj – bobni,
Izr. prof. dr. Teodor Petrič – bas kitara,
Doc. dr. Robert Repnik – saksofon,
Prof. dr. Samo Kralj – klaviature.

STRICI IZ OZADJA
Skupino sestavljajo profesorji in študenti Filozofske fakultete in Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru. Igrajo Surf music.

Člani:
Metka Zadravec (bas),
Prof. dr. Victor Kennedy (kitara),
Zmago Pavličič (bobni),
Matic Ačko (kitara in vokal).

VROČI CILINDRI
Vsi člani skupine so v preteklosti delovali na različnih področjih glasbenega udejstvovanja in si predvsem v svoji mladosti nabirali živahne rockerske izkušnje. Samo, ki je bil dva mandata tudi dekan Pedagoške fakultete UM in je sedaj predavatelj na isti fakulteti ter Frenk in Toni so bili že pred skoraj 40 leti člani legendarne razvanjske rock zasedbe "Nima Smisla", ki je delovala v mariborskem okrožju v času nastanka znanih in uspešnih skupin Lačni Franz in  Preporod. Prav tako sta se tudi malo mlajša člana zasedbe Tina in Dani kalila na rock ali metal sceni in pri tem v svojih izkušnjah nič ne zaostajata za "sivinami" v bendu. Pri tem lahko poudarimo, da pevka Tina svoje ljubiteljsko rock petje dopolnjuje s profesionalnim petjem v mariborski Operi, kar pa tudi "ni od muh". Pred dobrim letom so se po tridesetletnem glasbenem premoru zbrali z namenom "ponovnega iskanja mladosti" in svoj balzam za "dušo" našli v preigravanju starega in novega dobrega rocka, ki ga v svojih lastnih priredbah  podoživljajo kot "popolni odklop" na poti v drugo polovico življenjskega obdobja!

Torej; za videt, slišat in ……se odklopit!

Člani:
Prof. dr. Samo Fošnarič - ritem kitara, vokal,
Martina Ledinek Nikić - klaviature, vokal,
Dani Krunič - solo kitara,
Frenk Roth - bas kitara,
Toni Žilavec – bobni.

Strici iz ozadja: https://www.youtube.com/watch?v=0dI4v_hyckA

Vroči cilindri: https://youtu.be/6YfyLnmq5j8

20. September 2019
LOKACIJA: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor, Dvorana Borisa Podrecce TERMIN:  20.9.2019, 17:00 – 18:30 IZVAJALEC: Red. prof. dr. Dejan Dinevski V delavnici bomo najprej definirali »čuječno...
20. Junij 2018
Evropska Noč raziskovalcev je financirana s strani Evropske komisije, ukrepi Marie Skłodowska-Curie.